Kajas kaka
8 port
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
5 rivna bittermandlar
2 krm salt
rivet skal av 1/2 apelsin
1 msk pressad citronsaft
1 3/4 dl lättkesella (1%)
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Glasyr
1/2 dl lemon curd (kan ersättas med apelsinmarmelad, gärna slät)
3/4 dl lättkesella (resten av burken)
2 msk strimlat apelsinskal
ev citronmeliss
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i bittermandel, salt, apelsinskal, citronsaft, kesella och mjölet blandat med bakpulver.
Häll smeten i en smord och bröad rund form, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Låt kakan kallna.
Rör ut lemon curd i lite av kesellan. Rör ner resten och bred sedan glasyren över kakan. Garnera med strimlat apelsinskal och ev citronmeliss.
Kommentarer
Trackback