Kajas kaka

8 port
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
5 rivna bittermandlar
2 krm salt
rivet skal av 1/2 apelsin
1 msk pressad citronsaft
1 3/4 dl lättkesella (1%)
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Glasyr
1/2 dl lemon curd (kan ersättas med apelsinmarmelad, gärna slät)
3/4 dl lättkesella (resten av burken)
2 msk strimlat apelsinskal
ev citronmeliss

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i bittermandel, salt, apelsinskal, citronsaft, kesella och mjölet blandat med bakpulver.

Häll smeten i en smord och bröad rund form, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Låt kakan kallna.

Rör ut lemon curd i lite av kesellan. Rör ner resten och bred sedan glasyren över kakan. Garnera med strimlat apelsinskal och ev citronmeliss.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0